Systemingenjör

Stockholms Reparationsvarv AB, SRVAB, är ett reparationsvarv som erbjuder tjänster åt den lokala sjöfarten såväl åt nationella som internationella rederier. Vi erbjuder arbete i en föränderlig varvsmiljö där arbetsdagen präglas av ett högt tempo med korta beslutsvägar. Företaget är beläget på Beckholmen på vackra och natursköna Djurgården i Stockholm.

SRVAB har idag cirka 70 anställda. Utöver detta sysselsätter vi ett varierande antal underentreprenör beroende på projekt och årstid. Företaget är majoritetsägt av Lazarus Industriförvaltning AB. Vår verksamhet är uppdelad i tre områden; Varv, Fartygsservice och Skeppshandel.

Varvets verksamhet pågår längs med kajerna och i dockorna på Beckholmen, varvets huvudverksamhet är att bygga om, reparera och genomföra underhållsarbeten på fartyg. Fartygsservice är en mobil sektion som servar, reparerar och modifierar fartyg huvudsakligen i Stockholmsområdet. Skeppshandeln är namnet på vår webbhandel. I den beställer kunderna utrustning och förnödenheter till sina fartyg, våra kunder finns i hela landet men vi har störst fokus på ostkusten och östersjöområdet.

 

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du som yrkesperson är självgående, flexibel, strukturerad samt har en vilja att lära dig nya saker. Du gillar att arbeta självständigt men även i ett team. Du är en problemlösare.

En god social kompetens krävs eftersom kommunikationen med beställare, arbetsledning och underleverantörer måste flyta smidigt. Att se ekonomiska möjligheter och kunna erbjuda beställarna bästa lösning till rätt pris är viktigt.

Nya utmaningar är en vardag för denna tjänst så vi ser gärna att du alltid vill utvecklas och tycker om att lösa problem.

 

Arbetsbeskrivning

Som systemingenjör är du en del av varvets tekniska avdelning. En kompetent avdelning med olika kompetenser och erfarenhet. Avdelningen är liten men täcker många olika teknikområden, vilket innebär att en bred teknisk kompetens är fördelaktig. Teknikavdelningen är en agil avdelning vilket innebär att du själv har stora möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter.

I din roll kommer du att arbeta med beredning av offerter och projekt samt konstruktionsarbeten och utredningar för såväl ombyggnader, reparationer och underhållsarbeten på fartyg. Du kommer även projektleda tekniskt komplexa projekt. Vid mindre projekt kommer du att vara ansvarig för att göra många av de projektspecifika delarna själv så som t.ex. offertarbete, konstruktionsarbete, inköp, verifiering samt projektledning. Vid större projekt kommer du att arbeta tillsammans med ett team där ni tillsammans genomför samma steg men fördelar er på olika områden och där du själv har möjlighet att påverka just din roll i projektet.

Tjänsten kräver att du kan presentera idéer, lösningar och slutsatser av ditt arbete muntligt och skriftligt i form av t.ex. rapporter och ritningar.

Rollen innebär många kontaktytor både internt och externt.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en teknisk utbildning exempelvis:

 • Civilingenjör inom marina system/maskinteknik/skeppsbyggnad
 • Sjöingenjör
 • Teknisk officer

Eller har annan erfarenhet som vi bedömer relevant.

Du bör också ha:

 • Erfarenhet jobb inom sjöfarten
 • Svenskt medborgarskap
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Har tidigare arbetat med myndigheter; så som Kustbevakningen eller Försvarsmakten
 • Vana att skriva rapporter och dokumentation
 • Erfarenhet av marinindustrin
 • Erfarenhet av att konstruera olika typer av system
 • Tidigare arbetat som projektledare

Region

Stockholm i Stockholms län

Arbetstid / Varaktighet

Heltid/Tillsvidare

Lön / Förmåner

Marknadsmässig lön
Kollektivavtal med Unionen
Friskvårdsbidrag
Tjänsten innebär stor möjlighet till personlig utveckling


Våra ordinarie arbetstider är:
Måndag-torsdag 07.00-16.00
Fredag 07.00- 13.30

Kontaktperson

Maria Perkkio
Rekryterare
Skicka mail

Om Stockholm Reparationsvarv AB

Stockholms Reparationsvarv AB utför alla slags fartygsreparationer och underhåll vid våra kajer, i dockor och verkstäder på Beckholmen. Stockholms Reparationsvarv AB grundades på Beckholmen 1992 (f.d. GV Varv AB). Vår affärside är service, underhåll och ombyggnader av fartyg i Stockholm och Östersjön. Vi är certifierade enligt ISO 9001 och 14001. Varvsområdet omfattas av Lagen om sjöfartsskydd 2004:487 (International Ship and Port Facility Security – ISPS Code). Vi skickar även ut service team till kajer i regionen när så behövs.

Läs mer på hemsidan

Om Marinkraft

Marinkraft är ett kompentensföretag med bakgrund inom sjöfarten. Vårt fokus ligger inom utbildning, bemanning och rekrytering. Vi har vårt huvudkontor i anrika Frihamnen i Stockholm men våra kunder finns över hela Sverige.
Marinkraft samordnar utbildningar som ligger i branschens intresse. Hos oss finns utbildare inom bland annat YH, våra kompetenta utbildare drivs av att bidra med kunskap till morgondagens kompetens. Med ett brett kontaktnät kan vi värna om våra studenter, både under och efter utbildningen.
Kunskap, engagemang och vilja är de tre egenskaper vårt medarbetarlag är utrustat med och vi riktar bemanningen dit den gör mest nytta, genom det kan vi frigöra tid och skapa fokus för medarbetarna.
Vi har ett omfattande nätverk, en stor kandidatbank, lång erfarenhet av rekrytering samt en välutvecklad rekryteringsprocess. Vi är med dig från behov till färdig rekrytering. Vår kompetens sträcker sig över flera branscher, inklusive den marina arbetsmarknaden, vi förstår vad olika företag behöver.Om du redan har en profil hos Marinkraft kommer du bli ombedd att logga in för att gå vidare med din ansökan.

För att du skall kunna ansöka så behöver du aktivera JavaScript i din webbläsare.
Här är anvisningarna på hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.